מכשיר שמיעה חינם לקשישים

ירידה בשמיעה היא תופעה שכיחה מאוד בקרב אוכלוסיית הקשישים, החל מגיל 65. מדובר בתופעה בה רעשי רקע מפריעים ליכולת השמיעה, דיבורים של אנשים במהלך שיחה נעשים פחות ופחות ברורים, קולות הבוקעים מהטלוויזיה כבר לא נשמעים כמו בעבר, קיים קושי בשמיעת אנשים בעת שיחה בטלפון ועוד.

בעקבות כל הקשיים הנלווים לירידה בשמיעה, הקשישים נוטים לבחור שלא לצאת מהבית להצגות, להרצאות או לקונצרטים, הם נמנעים משיחות עם אנשים בשל החשש שהם לא יבינו אותם ולכן יצטרכו לבקש מהם לחזור על מילים, הם נמנעים מלדבר בטלפון וכדומה. הקשיים אשר נלווים לירידה בשמיעה יכולים להיפטר על ידי שימוש במכשירי שמיעה.

סוגי מכשירי שמיעה לקשישים

כיום ישנם סוגים רבים של מכשירי שמיעהלקשישים, החל מהמכשירים האנלוגיים הפשוטים ביותר ועד למכשירים הדיגיטליים המשוכללים והמתקדמים ביותר. כל הסוגים של המכשירים מאפשרים לקשישים ליהנות מיכולת שמיעה טובה יותר בכך שהם מגבירים את עוצמת הקולות שישנם בסביבה.

ההבדלים בין מכשירי השמיעה הם באיכות המכשיר, בגודל המכשיר, בסוג המכשיר וברמת ההגברה הקולית שהוא מאפשר. כל מכשיר פועל על פי טכנולוגיה אחרת, כאשר כולם מווסתים את הקולות הנשמעים מקרוב ואת רחשי הסביבה הרחוקים כך שיהיו נעימים לשמיעה עבור הקשישים, אולם כל מכשיר עושה זאת ברמת איכות אחרת.

בחירת מכשיר השמיעה המתאים ביותר עבור הקשיש צריכה להיעשות בזהירות ותוך הקפדה על הקריטריונים של הירידה בשמיעה- קלה או חמורה, של סבילות- מהי מידת הסבילות של הקשיש בשמיעת קולות חזקים או קולות חלשים, של יכולת תפעול המכשיר מבחינת הקשיש- מכשיר קל לשימוש או מכשיר מורכב, ושל המצב הרפואי באוזניים.

עזרה במימון מכשיר שמיעה

ועדת הבריאות במשרד הבריאות קבעה בתחילת שנת 2011 כי קופות החולים ישתתפו במידה רבה במימון מכשירי שמיעה לאוכלוסיית הקשישים וגם לילדים, יותר ממה שנהוג היה בעבר. המחירים של מכשירי שמיעה גבוהים מאוד ולא כל אדם יכול לעמוד בהוצאות כאלו, בייחוד לא הקשישים אשר שייכים לפלח אוכלוסייה חלש מאוד מבחינה כלכלית (הם אינם מתפרנסים וחיים מפנסיות או מקצבאות ביטוח לאומי).

ועדת הבריאות קבעה כי גובה ההשתתפות יגדל במאה אחוזים ואף יותר. קשישים מעל גיל 65 זכאים להשתתפות גבוהה יותר ברכישת מכשירי שמיעה משאר האוכלוסייה. מחירם של מכשירי השמיעה נע בין 8,000 שקלים לבין 12,000 שקלים (עבור כל מכשיר לכל אוזן). השתתפות קופות החולים עומדת על 3,000 שקלים (עבור כל מכשיר) כאשר זכאות הקשישים מתחדשת בכל שלוש שנים.

הליכים לקבלת הסיוע במימון מכשיר שמיעה

על מנת שהקשישים בעלי ליקויי שמיעה יוכלו לקבל את הסיוע במימון מכשירי השמיעה מקופות החולים, עליהם להגיש את המסמכים הבאים- דוח רפואי, דוח סוציאלי ודוח סיעודי. אל המסמכים האלה יש לצרף כל אישור או כל מסמך אחר אשר מתאים ללקויות השמיעה מהן הם סובלים.

המסמכים מוגשים לוועדה הבריאות מטעם משרד הבריאות שהיא הגוף המוסמך לקבוע את גובה ההשתתפות בעבור קניית המכשירים. הוועדה מנפיקה תעודה עבור הקשיש בה מצוין גובה ההשתתפות.

בשלב השני, לאחר קבלת החלטת הוועדה, הקשישים מתבקשים להיבדק על ידי רופאי אף אוזן גרון, שיחליטו על סוגי המכשירים המתאימים ויאשרו את גובה ההשתתפות שנקבעה להם. לאחר שהקשישים קונים את מכשירי השמיעה, הם מתבקשים לשלוח לקופות החולים את הקבלה שבה מצוין סוג המכשיר.

ניתן לפנות דרך האתר כולי אוזן לקבלת מכשיר שמיעה בחינם לקשישים

הסיוע הרב שניתן במימון מכשירי שמיעה לקשישים עוזר מאוד ומאפשר להם לחיות ברמת חיים סבירה מבלי להצטמצם בהוצאות בשל המחירים הגבוהים של המכשירים.

4/5 - (2 votes)